Nieuws

Trillende big komt op elk bedrijf wel eens voor

Als je niet tegen bloed kunt, dan is het fotobestand op mijn telefoon geen pretje om naar te kijken. Want tussen de gezellige familieplaatjes staan foto’s van secties die ik doe op varkensbedrijven: opengesneden dode varkens en bloederige organen met ontstekingen. Er staan foto’s in van zieke varkens die we via de varkensartsen groepsapp uitwisselen.

Nieuwsbrief Oktober 2020

Met de komst van de herfst zal de aandacht weer wat meer uitgaan naar vruchtbaarheid en klimaat. Maar ook een ander smeuïg onderwerp zal mogelijk wat vaker de kop opsteken: poep! In deze nieuwsbrief gaat John van der Wielen hier uitgebreid op in, bespreken we belangrijke zaken rondom het leveren van slachtbiggen en beschrijven we wat te doen bij prikaccident.

Diarree bij biggen in de kraamstal

Een veel terugkerend probleem op zeugenbedrijven is diarree bij zogende biggen.  Dit soms hardnekkige probleem kan een verhoogde uitval in de kraamstal veroorzaken en op zijn minst minder uniforme en lichtere biggen bij het spenen en meer (gezondheids)problemen bij de gespeende biggen en vleesvarkens.

Pedicuresessie bij Tommy het hobbyvarken

Tommy het hobbyvarken leeft op een heerlijk stukje groen waar ze kan scharrelen en een prachtig leventje heeft. Maar door het bosachtige terrein zijn er weinig plekjes om haar hoefjes te slijten. Dus tijd voor een pedicuresessie. We doorlopen samen met varkensarts Patricia de genomen stappen.

Nieuwsbrief Augustus 2020

Denkt u deze zomer tijdig aan uw eigen welzijn, door met een koel drankje op adem te komen in de schaduw? Een mooi moment om onze kersverse nieuwsbrief eens door te bladeren. Dit keer gaan we in op pandemische griep, drinkwatermedicatie, stelt collega Fabrice zich voor én gaat Rudolf Raymakers dieper in op besmettelijke dierziekten.

Pandemische griep

Op onze Nederlandse varkensbedrijven komt veel griep voor. Deze griep- of influenzavirussen kunnen we in verschillende  types onderverdelen. Het belangrijkste onderscheid wat we maken is tussen de klassieke en pandemische types. Voor de aanpak van griep op uw bedrijf is het belangrijk te weten om welk type of types het gaat.